De Vlaamse dakwerkers verwachten de komende weken een rush op dakisolatie. Dat danken ze aan een overgangsmaatregel van energieminister Bart Tommelein: wie voor 1 januari een bestelling plaatst en een voorschot betaalt, kan toch nog genieten van een belastingvoordeel.

Duizenden Vlamingen kunnen dankzij een beslissing van energieminister Bart Tommelein tóch nog genieten van een belastingvoordeel tot 3.070 euro als ze hun dak isoleren. Normaal gezien verviel de fiscale aftrek op 1 januari 2017, maar omdat volgeboekte dakwerkers erover klaagden dat ze veel klanten moesten teleurstellen, heeft Tommelein (Open Vld) een overgangsmaatregel in het leven geroepen.

“Je krijgt nog tot het einde van dit jaar de tijd om een bestelling te plaatsen en een voorschot te betalen. Voorwaarde voor de korting is dat alle resterende facturen ten laatste op 31 december 2017 voldaan zijn”, klinkt het bij de minister

Wat na 31 December 2017?

Tegelijk heeft Tommelein aangekondigd dat hij de steun aan renovaties van volledige woningen nog gaat versterken. “Wie extra inspanningen levert om zijn huis energiezuiniger te maken, krijgt hetzelfde voordeel als wie een nieuwbouw plaatst”, zegt de Vlaamse viceminister-president. “Ingrijpende energierenovaties zijn renovaties waarbij minstens 75% van de buitenschil van het huis (buitenmuren, dak en vloer, red.) geïsoleerd wordt. Wie het ‘E-peil’ van zijn woning kan terugdringen tot 90, krijgt een korting van 50% op de onroerende voorheffing. Als je E-peil maximaal 60 bedraagt, krijg je een volledige vrijstelling, en dit gedurende vijf jaar. De maatregel zal gelden voor stedenbouwkundige vergunningen die zijn aangevraagd vanaf 1 oktober 2016.”

© 2016, dakrubber. All rights reserved.