Menu Sluiten

Dakisolatie

Dakrubber Schoten

Waarom is isolatie belangrijk?

Waarom is dakisolatie zo belangrijk?
Dakisolatie is een cruciale stap om je woning energiezuiniger te maken en het wooncomfort te verhogen. Niet alleen verlaagt het je energieverbruik en vermindert het je CO2-uitstoot, maar het verhoogt ook de waarde van je woning.

Wat als dak niet geïsoleerd is?
Het isoleren van je dak is sinds 1 januari 2020 verplicht. Wanneer je dak niet geïsoleerd is zal dit gevolgen hebben wanneer je je huis wil verhuren of verkopen. Zo kan men je woning ongeschikt verklaren wanneer deze verhuurd is of zal je huis minder opbrengen wanneer je het wil verkopen.

Is het verplicht je dak te isoleren?
Sinds 2020 moeten de daken van alle huur- en koopwoningen die vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet voorzien zijn van isolatie. Sinds dat moment is dakisolatie verplicht.

Dakrubber Schoten

Is een warm plat dak iets voor jou?

Van een warm plat dak spreek je wanneer het isolatiemateriaal bovenop de dakconstructie is aangebracht. Het grote voordeel van dit systeem is de beschermende werking die van het isolerende materiaal uitgaat. Het dak wordt langzaam mee opgewarmd met de ruimte eronder en is hierdoor minder onderhevig aan grote temperatuurschommelingen.

Hierdoor wordt de krimp- en uitzetspanning in de dakconstructie en de dakafdichting een stuk lager. Een ander voordeel van een warm plat dak is dat het, afhankelijk van het type isolatiemateriaal, beloopbaar blijft (in meer of mindere mate) Het warme dak is een van de meest toegepaste platte daken.

Dakrubber Schoten

Opbouw van isolatie bij een warm plat dak

Op de dakconstructie wordt eerst een dampremmende laag aangebracht. Deze zorgt ervoor dat vochtige lucht niet kan gaan condenseren in het isolatiemateriaal. Bovenop deze folie worden isolatieplaten aangebracht die weinig gevoelig zijn voor krimp en uitzetting. Bijvoorbeeld stijve platen van piepschuim, PIR, perliet of EPS.

De platen worden zoveel mogelijk op afschot bevestigd. Hierdoor blijft een goede afvoer van het regenwater gewaarborgd. Bovenop de platen komt uiteindelijk de dakbedekking te liggen die als waterkerende laag dient. De dakbedekking kan nog afgewerkt worden met grind of tegels. Afhankelijk van de dikte van het isolatiemateriaal kan het nodig zijn om de dakrand op te hogen. Deze moet voorkomen dat regenwater bij zware regenbuien over het dak stroomt.

warm-plat-dak

Dakrubber Schoten

Voordelen warm dak isolatie

Biedt goede dakbescherming

Biedt optimale dakbescherming met een langere levensduur van de dakconstructie.

Goede isolerende werking

Goede isolatie vermindert warmteverlies en verbetert wooncomfort.

Hoeken zijn makkelijk te isoleren

Hoeken zijn makkelijker te isoleren voor meer efficiëntie en betere warmte-isolatie.

Dakrubber Schoten

Hoe isoleer ik mijn dak van binnenuit?

Je kunt een schuin dak isoleren aan de binnenzijde door isolatiemateriaal te plaatsen tegen het dakbeschot. Dit kan door middel van isolatieplaten, isolatiedekens met gipsplaten, of polyurethaan (PUR) dat direct tegen het dakbeschot wordt gespoten.

dakisolatie-binnenzijde

Dakrubber Schoten

Premies dakrenovatie & dakisolatie 2023

Laatste update: 06 Mar 2023 – Wil je jouw dak renoveren of isoleren? Dan kan je aanspraak maken op diverse premies en subsidies. Een overzicht van alle dakpremies en andere financiële steunmaatregelen met info over hun voorwaarden en tarieven vind je terug op deze pagina.

Dakrubber Schoten

EEN OFFERTE IN DRIE STAPPEN

Maak een afspraak

Binnen de 24 uur bellen we je op om je afspraak  te bevestigen  en nog wat meer info te  vragen.

1

2

We komen langs

We komen alles opmeten, de prijs berekenen, en informatie geven over wat je mag verwachten in duidelijke taal. Bij ons geen moeilijke termen waar je toch geen bal van snapt.

3

Je ontvangt de offerte

Nadien bezorgen we je via e-mail een duidelijke offerte. Is er nog iets onduidelijk of heb je nog vragen? Dan zijn wij steeds beschikbaar om verduidelijking te bieden!

Dakrubber Schoten

Een afspraak maken

Geef aan wanneer het voor u uitkomt wanneer we volledig vrijblijvend langskomen om uw dak te bekijken en een offerte op te maken.

    privacybeleid.

    logo