Menu Sluiten

EPDM daken

Dakrubber Schoten

EPDM dakbedekking is sterk, flexibel en heeft een gemiddelde levensduur van 50 jaar

Wordt naadloos gelegd (minder kans op lekkage)

Lange levensduur (gemiddeld 50 jaar)

Scheur en krimpvrij

Dakrubber Schoten

Krijg je offerte

Geef aan wanneer het voor u uitkomt wanneer we volledig vrijblijvend langskomen om uw dak te bekijken en een offerte op te maken.

  privacybeleid.

  Dakrubber Schoten

  Premies dakrenovatie & dakisolatie 2023

  Laatste update: 06 Mar 2023 – Wil je jouw dak renoveren of isoleren? Dan kan je aanspraak maken op diverse premies en subsidies. Een overzicht van alle dakpremies en andere financiële steunmaatregelen met info over hun voorwaarden en tarieven vind je terug op deze pagina.

  Dakrubber Schoten

  EPDM dak plaatsen

  EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) is synthetisch rubber. Het is sterk, rekbaar en goed bestand tegen vocht. Het is bestand tegen ozon en uv-straling en heeft een lange levensduur van gemiddeld 50 jaar. Door deze gunstige eigenschappen is dit rubber erg geschikt als dakbedekking voor platte daken en daken met een geringe dakhelling.

  EPDM wordt meestal naadloos gelegd, waardoor de kans op lekkage nihil is. EPDM is zowel geschikt voor het bekleden van nieuwe daken als voor renovatie van bestaande dakbedekkingen (bijvoorbeeld roofing).

  Dakrubber Schoten

  EPDM of roofing?

  Plaatsing

  Roofing: Roofing wordt via verlijming of via een zelfklevend of mechanisch te bevestigen systeem op het dakoppervlak aangebracht. Bevestiging via een gasbrander wordt echter het vaakst toegepast. Door de hitte wordt het materiaal vloeibaar en kan het goed hechten. Bij roofing zijn de naden tussen de verschillende stroken zichtbaar. Het is belangrijk dat deze goed gedicht worden. Anders ontstaan er zwakke punten die kunnen loskomen en lekken.

  EPDM: wordt op maat gemaakt en kan daardoor in 1 stuk, naadloos geplaatst worden. Daardoor is er minder risico op lekken. De bevestiging gebeurt via verlijming of mechanisch. Epdm dakbedekking kan ook los geplaatst worden. De folie wordt dan op zijn plaats gehouden via een ballastlaag uit kiezels, grind, …

  LEVENSDUUR EN ONDERHOUD

  Roofing: deze dakbedekking gaat gemiddeld 25 à 30 jaar mee. Hou er rekening mee dat je het regelmatig op lekkages en schade moet controleren. Wees ook voorzichtig telkens als je het dak beloopt.

  EPDM: gaat langer mee dan bitumen, gemiddeld 40 à 50 jaar. Een EPDM dak is ook heel onderhoudsvriendelijk en beloopbaar zonder risico op schade.

  Groendak

  Roofing: geschikt als onderlaag voor een groendak. Bij roofing moet wel een wortelwerende folie aangebracht worden om schade te voorkomen.

  EPDM: ook EPDM dakbedekking kan gebruikt worden als onderlaag voor een groendak. In tegenstelling tot roofing, is EPDM van zichzelf al wortelbestendig.

  Dakrubber Schoten

  Voor en na

  Dakrubber Schoten

  Wat zijn de voordelen van epdm?

  Lange levensduur van 50 jaar of meer

  100% waterdicht dankzij het naadloze geheel

  Milieuvriendelijk en recycleerbaar

  Geen brandgevaar bij plaatsing

  Volledig ozon- en UV-resistent

  logo